Nadelen van snel geld lenen

Naast de vele voordelen die voortkomen uit het lenen van geld op korte termijn zijn er jammer genoeg ook enkele nadelen waar we rekeningen moeten mee houden. Heb jij dringend geld nodig dan willen we je niet nodeloos ongerust maken maar geven toch wel graag even de risico’s mee die eraan verbonden zijn. Hieronder hebben we de voornaamste nadelen opgelijst. Lees ze zeker eens na zodat je later niet voor verrassingen komt te staan!


Het nadelenlijstje

  • Zoals we al aanhaalden is het zo dat wanneer je dringend geld nodig hebt, voor welke reden dan ook, een dure zaak. Eerst en vooral moet je op termijn het geleende bedrag terugbetalen maar moet je ook een meerkost incalculeren. Dit kan een serieus bedrag zijn. Met deze meerkost bedoelen we natuurlijk de intrest.
  • Het is dus niet zo dat wanneer je het geleende bedrag in handen hebt, al je problemen van de baan zijn. Je beschikt dan wel over geld, maar eigenlijk is dat geld niet van jou. Dus wees voorzichtig, sluit enkel een lening af wanneer het niet anders kan en doe dit op een haalbare termijn.
  • Wanneer je de genomen lening bijvoorbeeld niet kunt terugbetalen kun je vaak als enige oplossing een nieuwe lening nemen om de vorige af te betalen. Zoals je zelf ook wel al door hebt, een negatieve spiraal waar nog moeilijk aan te ontsnappen valt.
  • Het kan bij een vriendenlening voor familiale of vriendschappelijke problemen zorgen wanneer een van de partijen zijn afspraken niet nakomt. Het is natuurlijk ook noodzakelijk dat je iemand in je familie of vriendengroep hebt die je het geld kan lenen, anders zit je al vanaf het begin met een probleem.

Lenen wanneer je dringend geld nodig hebt kan dus zeker want soms is dit de enige oplossing om iets te bekomen. Doe het echter altijd pas wanneer je er goed over nagedacht hebt en kies voor een haalbaar terugbetalingsplan.